maanantai 24. kesäkuuta 2013

Ensimmäinen viikko Walesissa

Nyt on ensimmäinen lähes kokonainen viikko takana Treforissa, Walesissa. Ensivaikutelmat nykyisestä olinpaikasta ovat olleet ihan positiivisia: isäntäpariskunta vaikuttaa mukavalta, ruoka on ollut ihan hyvää ja työt ovat olleet huomattavasti vähemmän stressaavia kuin Belfastissa. Myöskään ylitöitä ei ole tullut täällä tehtyä, toisin kuin Belfastissa.

Walesin tilukset

Trefor on pieni kylänen aivan Walesin luoteisrannikolla. Kylässä on posti ja hyvin vaatimaton kauppa, mutta siinäpä ne paikalliset palvelut sitten aikalailla olivatkin. Lähin pubikin on (uskomatonta kyllä) vasta viereisessä kylässä. Kuten arvata saattaa, elämä täällä on varsin kiireetöntä. Toisaalta kuitenkin tiluksilla on varmasti aina jotain tekemistä tai korjattavaa. Sen takia kai meitä vapaaehtoistyöntekijöitä tänne otetaankin.

Positiivinen yllätys on ollut se, että vaikka Trefor onkin hyvin syrjässä sivistyksestä, olen jo tänä lyhyenä aikana päässyt käymään pikaisesti parissa lähikylässä. Toinen näistä naapurikylistä oli Caernarfon, jossa kävin pubissa yksillä. Satuin myös paikalle sopivasti näkemään jonkinlaisen turistijunan. Minne lie oli matkalla..?

Aaaaaaaall aboard the... Hogwarts Express?


Lisäksi erityisen hienoa oli, kun minä ja toinen työntekijä saimme sunnuntaina kyydiin lähimpään kaupunkiin Bangoriin, jossa kävimme varsin upeassa Penrhynin linnassa, joka on National Trust -suojelukohde. Linna oli ilman muuta näkemisen arvoinen. Linnassa ei saanut käyttää kameran salamavaloa, joten valitettavasti kuvista tuli melko suttuisia.



Tonight, we dine in Penrhyn!
Tähän mennessä takana on kaksi työpäivää, jotka menivät pääasiassa nurmikkoa leikatessa ja haravoidessa. Luvassa lienee ainakin talon ulkoseinien maalausta, ja epäilemättä paljon muuta. Uusia seikkailuja odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti