sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Heissan heinäkuu!

Kesäkuu alkaa olla pulkassa, ja heinäkuu on jo aivan nurkan takana. Tämähän tarkoittaa sitä, että Britanniabailut ovat kestäneet nyt osapuilleen kuusi viikkoa, ja tulevat kestämään vielä vajaat kolme viikkoa. Kokemus on ollut ilman muuta mielenkiintoinen ja positiivinen, mutta toisaalta uskon myös, että reissun päätteeksi on mukava palata takaisin kotiin.

Mennyt viikko on töiden osalta kulunut pääasiassa (sään salliessa) heinää leikatessa; mitään mahdottoman mielenkiintoisia hommia ei siis ole tullut tehtyä. Ensi viikolla ohjelmassa lienee lisää heinän leikkaamista, talon ulkoseinien maalausta ja epäilemättä paljon sekalaisia pikkutöitä. Tänä lauantaina kävimme toisen täällä majailevan vapaaehtoistyöntekijän, Tituanin, kanssa ajamassa kartingia läheisellä radalla. En ole tehnyt moista sitten lapsuusvuosien, ja olihan se edelleen hauskaa.


Menomatkan radalle pääsimme autokyydillä, ja takaisin poljimme pyörillä. Pakko sanoa, että näitä vuorenrinteitä pyöräillessä pahamaineinen Niinivaaran mäki ei tuntunut enää juuri miltään. Räpsin matkan varrelta myös muutamia kuvia:



Myöhemmin päivällä kävelimme ympäriinsä lähiseudulla. Kävimme merenrannalla, jossa Tituan koitti kalaonneaan. Tällä kertaa ei valitettavasti napannut, mutta aikaisemmin merestä on kuulemma noussut 15 senttistä meriahventa. Olimme varsin onnekkaita, sillä parinkymmenen metrin päästä rannasta meitä tervehti hylje. Ikävä kyllä otus oli ilmeisesti melko ujo, sillä kun kaivoin kameran esiin, se oli jo sukeltanut piiloon. Kävimme myös ihmettelemässä vuoren rinteellä olevaa vanhaa kivilouhosta, ja kapusimmepa lopulta läheisen vuoren huipulle asti.


Kivilouhos

Insert Rocky theme song here
 Sunnuntaina taloon tupsahti yllätysvieras, kun uusi ranskalainen vapaaehtoistyöntekijä ilmestyi paikalle kuukauden etuajassa ilmeisesti hän oli sekoittanut sähköposteissaan kesä- ja heinäkuun keskenään, tai oli tapahtunut jokin muu väärinkäsitys. Tästä yllätyksestä selvittiin kuitenkin pienellä hämmennyksellä. Iltapäivällä kävimme lounaalla Portmeirionissa, joka on italialaistyyliin rakennettu turistikylä. Lounaan jälkeen kiertelimme jonkin aikaa itse kylässä. Paluumatkalla pysähdyimme muun muassa Porthmadogissa, joka on kuulemma suosittu turistien keskuudessa. Valitettavasti en ottanut kameraa mukaan tälle reissulle, joten kuvia ei ole tällä kertaa tarjolla.

Kaiken kaikkiaan kuluneella viikolla on ollut kyllä jonkin verran erilaista ohjelmaa, mutta toisaalta toisinaan aika on myös meinannut käydä pitkäksi. Onneksi ensi viikolla on tulossa lisää uutta verta paikalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti