perjantai 19. heinäkuuta 2013

Päivä Dublinissa

Reissuni viimeinen yö Dublinissa sujui valitettavasti melko unettomissa merkeissä, pääasiassa varmaankin kuumuuden, huoneen valoisuuden sekä hostellin vierestä kulkevien junien tai raitiovaunujen, kumpia sitten olivatkaan, aiheuttaman melun takia (hyvät kulkuyhteydet tosiaan, "lol i troll u"). Loppujen lopuksi päätin nousta ylös varttia vaille kahdeksan ja suunnata aamupalalle. Tarjolla oli kahvia, teetä, paahtoleipää, hilloa ja muroja; ei siis näin suomalaisesta näkökulmasta mikään loistoaamupala, mutta maassa maan tavalla... Aamutoimenpiteiden jälkeen kello oli kymmenen, ja lento lähti seitsemältä. Näin ollen minulla oli jokunen tunti luppoaikaa, ennen kuin minun täytyi suunnata viimeiselle etapille kohti lentokenttää.

Päätin käyttää viimeiset tuntini Britteinsaarilla ihmetellen Dublinin vilinää ja katsellen paikkoja. Havaitsin, että Dublin on itse asiassa paljon isompi kaupunki, kuin osasin odottaa. Yritin kierrellä keskustan alueella mahdollisimman laajasti, ja etsiä kaikenlaisia turistinähtävyysiä. Keskusta osottautui kuitenkin se verran isoksi ja sokkeloiseksi alueeksi, että olin käytännössä koko ajan puolieksyksissä. Lisäksi minulla ei yksinkertaisesti ollut riittävästi aikaa koko alueen näkemiseen. Yritin kuitenkin räpsiä reilusti valokuvia – kaiken kaikkiaan niitä kertyi noin sata kappaletta. Alla hiukan maistiaisia.


Tein myös pari vähemmän mairittelevaa havaintoa Dublinista: Ensinnäkin, se vaikutti olevan melko kallis kaupunki. Toisenakin, ymmärrän kyllä, että on tekopyhää paasata turisteista, kun olen itsekin sellainen. Mutta siitä huolimatta, herran jestas tätä turistien määrää! Eihän tässä ole mitään järkeä!

Pikaisen kaupunkikierrokseni perusteella esitän seuraavanlaisen arvion Dublinista: Turistin näkökulmasta se on epäilemättä hieno kaupunki lyhyehkölle visiitille, etenkin, jos mielessä on bilettäminen. Uskoisin, että se on myös virkeä opiskelijakaupunki, jos vain pätäkkää on riittävästi. Lisäksi se vaikutti myös varsin kauniilta kaupungilta. Itse en kuitenkaan ehkä viihtyisi siellä mahdottoman pitkään, ainakaan näin kesällä, kun siellä on KAIKKI maailman turistit yhtäaikaa. Joka. Ikinen.


Päätin kaupunkikierrokseni kolmen kieppeillä, jolloin aloin valmistautua lentokentälle siirtymistä ja Suomeen paluuta varten. Siitä lisää seuraavassa päivityksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti