sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Paluumatka, osa 2: Suomibailut

Kuten mainitsinkin aikaisemmassa päivityksessä, lentoni Dublinista lähti kello 19.00, joten minun täytyi näin ollen lähteä siirtymään lentokentälle puoli viideltä. Lentokenttäaktiviteeteista ei sinänsä ole juurikaan kirjoitettavaa, sillä kaikki sujui ilman sen kummempia kommelluksia. Päätin ostaa kentältä itselleni tuliaiseksi pullollisen Irish Mist -viskilikööriä, koska kaipa viskin ostaminen lienee lähes velvollisuus Irlantiin matkustaville.

Lentokoneen pyörät kohtasivat Helsinki-Vantaan lentokentän kiitoradan mattapinnan kellon ollessa noin 00.10, eli aivan ajallaan. Sää tuntui olevan Britanniaan verrattuna varsin viileä ja sateinen – aikamoista ironiaa, etten sanoisi. Matkalaukkukin selvisi ehjänä perille asti, joten tässä vaiheessa lienee jo turvallista sanoa, että matka on ollut kokonaisuudessaan onnistunut, eikä suurempia takaiskuja ole tullut. Lentokentällä minua oli vastassa isä, jonka kyydillä pääsin kätevästi aina Joutsenoon asti. Olimme perillä Joutsenossa 03.40. Päätin vielä purkaa matkatavarani ennen nukkumaanmenoa, joten pääsin lopulta sänkyyn kellon ollessa lähempänä viittä. Kohtalaisen pitkä päivä siis.

Pitkistä päivistä puheenollen, opin tältä paluumatkalta sen, etteivät iltalennot välttämättä ole mikään maailman paras idea. Ensinnäkin, vuorokaudesta tulee luonnollisesti hyvin pitkä, kun ensin puuhailee päivällä jotain, jonka jälkeen täytyy vielä lähteä matkustamaan, sen sijaan, että pääsisi huilaamaan. Toisenakin, mikäli tekee samanlaisen ratkaisun kuin minä, ja käyttää koko päivän kävellen kohtalaisen kuumassa säässä, tulee huomaamaan, ettei illalla ole enää kauhean freesissä kuosissa. Ja siinä vaiheessahan päivä on vasta puolessa välissä, ja täytyy lähteä matkustamaan. Ei olisi suihku tehnyt pahaa siinä vaiheessa, kun hyppäsin lentokentälle menevään bussiin. Mutta minkäs teet, kun mitään ei ole tehtävissä. Pahoitteluni kanssamatkustajille.

Perjantai Joutsenossa menikin hyvin pitkälti lepäillessä, syödessä ja nesteyttäessä. Päivän ehdoton kohokohta oli ilman muuta saunan lauteille hyppääminen ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen. Kokemukseen kuului luonnollisesti myös eräs varsin suomalainen virkistystuote, jonka nauttimiseen minulta ei ollut mahdollisuutta reissun aikana. Felt good man.

Kuva sisältää tuotesijoittelua
Jatkosuunnitelmat tästä ovat Joensuuhun siirtyminen sunnuntaina ja joidenkin kouluasioiden (muun muassa kieliharjoitteluraportin) hoitaminen. Kaiken kaikkiaan suunnitelmat tästä eteenpäin ovat kuitenkin hyvin avoinna. Kenties keksin jotain ajanvietettä myös täällä Suomessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti