perjantai 19. heinäkuuta 2013

Paluumatka, osa 1: kohti Dublinia

Päivän koitos alkoi, kun kello soi aamulla Treforissa 8.00. Päivän ensimmäinen bussimatka oli Treforista Caernarfoniin, kello 10.10. Caernarfonissa täytyi suorittaa ensimmäinen vaihto, jotta pääsin edelleen pohjoiseen kohti Bangoria. Bangorissa täytyi vaihtaa vielä kolmanteen bussiin, tällä kertaa suuntana satamakaupunki Holyhead, josta kulkee lautta Dubliniin. Olin perillä Holyheadissa yhdeltä, ja löysin pienen harhailun jälkeen tieni lauttaterminaaliin, josta minulle kaupiteltiin lippu 14.10 lähtevään lauttaan. Lauttamatka Dubliniin kesti noin kolme ja puoli tuntia. Enpähän ollut aikaisemmin ollut lautalla tosin eipä se nyt loppujen lopuksi ollut mikään kovin ihmeellinen kokemus. Olin siis perillä Dublinin satamassa noin 17.30, josta hyppäsin vielä kerran bussiin, joka kuljetti minut keskustan linja-autoasemalle. Hetken aikaa luulin olevani täysin eksyksissä, ja etsin jo taksia, jolla pääsisin hostellille. Onneksi kuitenkin vilkaisin aseman ulkopuolella olevaa karttaa, ja huomasin, että olinkin itse asiassa juuri siellä, missä pitikin: aivan hostellin vieressä olevalla asemalla. Helpotuksen huokaus. Sain siis huoneeni hostellista, ja näin ollen päivän matkustusprojekti oli saanut päätöksensä kellon ollessa osapuilleen 18.30. Koko päivähän siihen siis meni, mutta kaiken kaikkiaan voi kuitenkin sanoa, että matka sujui ihan jouhevasti.

Hyvästi Holyhead ja Wales

Loppuillan käytin ruuan metsästämiseen ja yleiseen kaupungilla harhailuun. Harkitsin myös pubikierrokselle osallistumista, mutta se pahalainen alkoi jo kahdeksalta, joten en kerinnyt millään mukaan. Näin jälkikäteen ajateltuna oli varmaan ihan hyvä jättää tämä seikkailu kokematta, oli kuitenkin varsin pitkä päivä jo takana siinä vaiheessa.


Huomenna onkin sitten vielä jokunen tunti aikaa pyöriä kaupungilla, ennen kuin minun täytyy suunnata kohti lentokenttää. Lienee siis syytä ladata akkuja, ja käydä suht koht ajoissa nukkumaan. Viimeisiä seikkailuja odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti